Share |

Dyreværnslov - Papilloner - Hvalpe til salg

Gå til indhold

Hoved menu:


Hvor er den gode dyreværnslov vi praler af?

Den var der ikke for en uskyldig hest som blev brugt som hævn mod ejeren, for man mente ikke, at hun ville samarbejde i en konkurssag. (Hestens navn vil være Hesten af hensyn til ejeren)

Her er en forkortet historie af, hvad der skete.

Det hele startede med, at hestens ejer blev erklæret konkurs, hun har en hest, der hedder Hesten. Man tog ud for at vurdere Hesten, men han blev vurderet til 0,00 kr., da han var halt og vi fik at vide, at man ikke ville hente ham.

Jeg fik et kæmpe chok, da ejeren af hesten grædende ringede og fortalte, at de havde hentet Hesten, hele min verden sank i grus, jeg havde også mistet en rigtig god ven - har redet/passet ham i gennem 2 år. Gode råd var dyre, en veninde fik mig overbevidst om, at jeg skulle ringe til kuratoren. Jeg ringede kuratoren op og fik fat i dennes sekretær, som kunne fortælle mig, at han allerede var solgt for 2.000,- kr., som han var vurderet til, jeg forstod intet, men fik at vide, at 0,- kr. svarede til 2.000,- kr. Jeg spurgte om hun ville fortælle mig, hvor han var kommet hen, det ville hun ikke, men kunne fortælle, at han var kommet til en, som havde meget forstand på heste og at stedet havde flere heste, man (advokaten) havde besigtiget stedet og godkendt dette. Jeg var totalt knust, men jeg blev ved med at ringe til kuratoren og det gav bonus, jeg fik navn og telefonnr. på manden, der havde købt Hesten.

Jeg greb omgående telefonen og ringede til ham, spurgte om jeg måtte købe Hesten tilbage, han fortalte, at det ville hans små tøser blive kede af (det vidste sig senere, at det var naboens børn). Han fortalte mig også, at han skulle køre Hesten til slagtning, men ikke nænnede det (dette var også løgn, han spillede virkelig på mine følelser), og at han ville sove på det et par dage - på mit tilbud.

Min føromtalte veninde sagde jeg skulle ringe igen og tilbyde 5.000,- kr. Jeg ringede manden op igen og tilbød 5.000,- kr. fik igen sangen om at han var nødt til at tale med sine to tøser, men at han ville ringe igen lidt over kl. 17:00, mit håb steg.
Kl. blev 17:15 og jeg havde stadigvæk ikke hørt noget, jeg ringede manden op igen, han blev rimelig irriteret og sagde, at han nok skulle ringe tilbage - mit håb brast.

Kl. 18:58 ringede han tilbage og sagde at han gerne ville sælge Hesten, men han ville have 6.000,- kr. Jeg sagde ja.
Han forklarede, at han havde fundet en anden pony til tøserne - de havde været ude og prøve den, derfor ringede han først nu (dette viste sig også at være løgn).
Ponyen ville koste 5.000,- kr. og så ville han have 1.000,- kr. for besværet - men understregede, at jeg kun kunne få en regning på 2.000,- kr. Jeg var ligeglad/turde ikke sige imod - var bange for at han så ikke ville sælge Hesten.

Nu gik jagten for at finde de 6.000,- kr. Jeg havde selv halvdelen og ved gode venners hjælp fik jeg fat i resten, veninden fra før ville meget gerne hjælpe mig med at hente Hesten, klokken lidt i 22:00 var vi på stedet.

Manden der havde hentet ham var ikke særlig hestekyndig, han havde ikke spurgt til Hesten da han hentede ham, vidste ikke hvad han spiste og hvordan han ellers fungerede. Man havde sat Hesten på en stor græsfold - dette er selvfølgelig dejligt bortset fra, at Hesten ikke var vænnet til at gå på en døgnfold, jeg kunne heller ikke se nogen steder, hvor Hesten kunne søge ly. De andre heste som skulle være der er af en afstamning  jeg ikke kender til - de var totalt usynlige - og Hesten kan bestemt ikke lide at være mutters alene. Manden vidste også at Hesten var halt, alligevel havde han ladet tøserne ride ham.

De fortalte Hesten havde løbet rundt på folden fra 14:30 (jeg havde også kunne høre Hesten vrinske hele tiden, de gange jeg talte med manden) til vi kom, hans dårlige ben havde fået det endnu være, da han også i løbet af de 71/2 time have tabe skoen på netop dette ben (har altid været ømtået når han taber en sko).

Jeg gik ud på folden - Hesten var helt ned i den anden ende - kaldte på ham een gang, Hesten vendte rundt og galoperede alt hvad han kunne, mens han vrinskede, stoppede lige foran mig, skubbede mig med sit hoved (som han plejede at gøre) for at hilse mig velkomme, han kunne ligeså god havde sagt.
HVOR ER DET FEDT AT SE DIG, DU HAR VÆRET LÆNGE OM DET, JEG HAR KALDT PÅ DIG I OVER 7 TIMER, LAD OS KOMME HJEM.

Hesten var godt våd af at rende rundt og det var selvom der blæste en kølig vind. Vi fik ham læsset, jeg betalte 6.000,- kr. de 2.000,- kr. fik jeg regning på de sidste 4.000,- var under bordet, MEN DET VAR DET HELE VÆRD.

Da Hesten kom tilbage fik alle de andre heste en stort vrinsk.

Hesten var så udmattet, da han kom hjem - af at løbe rundt i alle de timer på en fremmed græsfold - at han havde svært ved at komme fra trailer til stald og han haltede på alle ben.

Hans ben har det ikke godt og i resten af kroppen virker han stiv, men jeg håber, at med kærlig pleje vil han komme sig igen.

Er det skik i Danmark, at man behandler levende væsner på denne måde, hvis det er sådan, så er jeg flov over at være dansker.

Denne historie endte heldigvis godt, men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, hvis de havde kørt ham direkte til slagtning, så havde jeg intet kunne gøre for at redde Hesten og Hesten fortjener at leve, han er en god og kærlige hest.

PS Jeg har lige været nede at se til ham, han virker glad for at være kommet tilbage, men alligevel er han ikke den samme, jeg tror at hans oplevelse har været mere traumatisk for ham end jeg først troede.

Jeanne/2002
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu free counters